De aanvraag Wat moet u doen en wat doen wij?

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Een aanvraag dient concreet te zijn voordat ze in behandeling wordt genomen, dat wil zeggen, dat het doel van een aanvraag duidelijk moet zijn. Bijvoorbeeld: om welke sport en om welke club het gaat ? Wat zijn de kosten? Is er nog meer nodig voor andere kinderen uit hetzelfde gezin? Deze vragen worden allemaal behandeld tijdens het huis-bezoek door de medewerker (intermediair) van Stichting Leergeld Het Hoogeland.

De aanvraag wordt getoetst aan o.a. het (gezamenlijk) inkomen en de criteria, die Stichting Leergeld Het Hoogeland heeft opgesteld en hanteert.

Na het huisbezoek worden alle gegevens, die betrekking hebben op de aanvraag door de medewerker ingevuld en voorzien van een advies om vervolgens te worden beoordeeld door de coördinator van Stichting Leergeld Het Hoogeland.

Nadat de aanvraag is goedgekeurd wordt het bedrag dat is aangevraagd overgemaakt op de rekening van de organisatie, die een activiteit waarvoor de aanvraag is ingediend organiseert. Bedragen worden derhalve rechtstreeks aan een school, toneel- of sport vereniging overgemaakt. Nooit op de rekening van de aanvrager. Vergoedingen kunnen ook worden uitgekeerd in de vorm van een tegoedbon, die ingeleverd kan worden bij de firma, die daarop staat vermeld.

Alleen kosten van een lopend seizoen, verenigings- of schooljaar worden vergoed. Bestaande schulden en of oude nota’s komen niet voor vergoeding in aanmerking.

De aanvrager krijgt ten allen tijde een brief met daarin een gemotiveerde beslissing op de aanvraag.